top of page

YKSI SANA 2019

Kerron sinulle tarinan. Sitä kutsutaan myös "todistukseksi". Tai tulkoon tästä jatkokertomus, josta nyt luet ensimmäisen osan.


Vuosia olen käyttänyt YouVersion-raamattusovellusta. Siinä on Raamattu sadoilla eri kielillä, ja kirjaimellisesti tuhansia eri raamatunkäännöksiä. Siinä on myös lukusuunnitelmia aihepiireittäin, videoita, ja paljon muuta.


Erään kerran vuonna 2018 osuin suunnitelmaan, jonka nimi oli "Una Única Palabra cambiará su vida", "Yksi ainoa sana, joka muuttaa elämäsi". Empä osannut arvata kuinka kirjaimellisesti se minun kohdallani tapahtui, ja elän siinä muutoksessa edelleen!


SANA


Lukusuunnitelman aluksi kerrotaan: "Yksi sana auttaa yksinkertaistamaan elämääsi koko vuodeksi. Yhden Jumalan ilmoittaman sanan oivaltamisen yksinkertaisuus on katalysaattori elämänmuutokseen. Yksinkertaisuus ja fokus johtavat menestymiseen ja selkeyteen."


Jumala puhuu meille kuin kielellä, jota vain me itse ymmärrämme. Hän voi käyttää mielikuvia, unia, sisäistä "tietoa", ns. tiedon sanoja, profetiaa, näkyjä, ilmestyksiä, joskus jopa korvin kuultavaa puhetta. Jossain vaiheessa vuoden 2018 lopulla minulle alkoi vahvistua yksi sana. Vain yksi. Koin, että se oli vuotta 2019 varten. Sana oli "Johdatus".


2019 - JOHDATUS


Mitä tuolloin sitten tapahtui? Jumala oli antanut minulle sanan, mutta mitä minä sillä tekisin? Aloin kiinnittää huomiota aiheeseen, siis "johdatukseen". Lueskelin, mitä Raamattu puhui siitä. Kiinnitin huomiota pieniin arkiasioihin "opiskelumielessä", toisin sanoen johdatukseen liittyen. Paljon sain käytännön opetusta siitä, miten Jumala juuri minua johdattaa, ja miten Hän elämässäni toimii.


Syyskesällä 2019 tapahtui jotain, joka oli varsinainen "päämäärä" Jumalan minulle suunnittelemassa vuodessa. Syy siihen, miksi ylipäätään törmäsin tuohon neljän päivän lukusuunnitelmaan, miksi Jumala opetti minulle koko ajan aiheesta "Johdatus", käy esiin seuraavasta tarinasta.


JOHDATUKSEN MAKUA


Olin jonkinlaisessa matalasuhdanteessa, ja ajattelin laittaa kännykän kokonaan kiinni päiväksi tai pariksi. Kuitenkin juuri, kun olin sitä sammuttamassa, tuli tekstari. Siinä sanottiin "Sinä lähdet sitte huomenna kanssamme sinne Hämeeseen". Ai? Ok. Kyseessä oli vanhempi pariskunta, jonka kanssa olin aiemmin jutellut, että eräässä pikkupaikassa Hämeessä olisi kokous, jossa olisi puhumassa hyvin erikoisen elämän elänyt vanhempi, ulkosuomalainen mieshenkilö.


Niin siis en päässyt hautautumaan omiin oloihini, vaan löysin itseni matkalta tuohon kokoukseen. Siellä oli tilanne, että eräs minulle ennestään tuntematon rouva tuli kahvitauolla seisomaan taakseni, ja alkoi rukoilla. Hän sanoi pian, että Jumalalla olisi minulle yllätys johon liittyisi vesi! Ihmettelin tietenkin, mutta olin täysin odottavalla kannalla ja uskoin, että todellakin: yllätys olisi tulossa...


Tuon sunnuntain jälkeisellä viikolla jossain vaiheessa näin, että useampi ihminen oli yrittänyt tavoittaa minua. Sain tiedon, että kokouksessa puhunut vanhempi herra oli etsinyt yhteystietojani. Sanoin, että ne sai antaa, ja pian puhelimeni soikin.


Lyhentääkseni tarinaa kerron seuraavassa vain oleellisen ja samalla kertaan alusta mitä vuonna 2019 tapahtui:


  • 2018 lopuilla sain sanan 'Johdatus' vuodelle 2019.

  • "johdatuin" kokoukseen, jossa tuntematon nainen sai minulle tiedon sanan Jumalan yllätyksestä.

  • sain puhelun, jonka tuloksena päädyin 10 hengen rukousmatkalle Keski-Eurooppaan 10 päiväksi. Kaikki paitsi ruoka oli etukäteen maksettu. Asuin kahden hengen huoneistossa yksin, matkatoverit toki olivat samassa ja viereisessä hotellissa.

  • iso osa muista matkalaisista tuli Jyväskylän seudulta, joka tulisi olemaan merkityksellistä Jumalan suunnitelmaan nähden vuodelle 2021.

  • hotellimme sijaitsivat kävelymatkan päässä Euroopan suurimmasta mineraalijärvestä ja -kylpylästä... ("Vesi".)


Kaikki sai siis alkunsa Raamattu-sovelluksen lukusuunnitelmasta "Vain yksi sana". Olin saanut aloittaa ihmeellisen Jumalan koulun, joka ei päättyisi vielä pitkään, pitkään aikaan. Tällä hetkellä tähän samaan tarinaan liittyy 5 eri osaa, siis viisi vuotta. Kulloisellekin vuodelle Herra on antanut sanansa. Vain yhden.


Jossain kohtaa myöhemmin kerron sinulle, mitä sellaista tapahtui tuolla Keski-Euroopan reissulla, joka vaikutti kohdallani vuoteen 2020, kun korona rantautui...


YKSI SANA:


Johdatus - 201936 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tarkka aika

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page