top of page

Onko Jumala olemassa?

Kysymys, joka on kiertänyt ihmisten pohdiskeluissa kautta maailman historian. On paljon tulkintoja jotka esittävät, että "on sama mihin uskot, kunhan et tee pahasti muita ihmisiä tai itseäsi kohtaan". Saa siis valita sen, minkä luulee merkitsevän "rusinoita pullassa".


Totuus taitaa olla, että mikään vakuuttelun määrä maailmassa ei riitä 'todistamaan', että meillä on Jumala, joka on luonut kaiken. Todisteeksi ei riitä ympärillämme oleva ihmeellisen kaunis ja yksityiskohdiltaan käsittämättömän järjestelmällinen ja uniikki luonto sen paremmin kuin sekään, että sinä ja minä molemmat toistaiseksi hengitämme.


Jumalan olemassaolon todistaminen tieteellisesti on myös ollut erityisesti tiettyjen tahojen agendalla. Kun jotain ei voida tieteellisesti todistaa, sitä ei ole. Itse ajattelen, että tieteelliset todisteet ovat osa jokaisen jokapäiväistä elämää! Vai miten ajattelet, onko sattumaa, että perhosen siiven välkehdintä on inspiroinut suunnittelemaan mm. vallankumouksellisen järjestelmän setelien väärentämisen estämiseksi? (Pekka Reinikainen; Eläimet opettavat, 2019. TV7, Helsinki.)


Morpho-perhonen
Morpho-perhosen siivet ovat olleet inspiraationa nanoteknisessä suunnittelussa sodassa rahaväärennöksiä vastaan.

Tai että nykyisten supernopeiden luotijunien nokan malli on otettu suoraan kuningaskalastajan nokasta? (Siis todella, tämä on esim. japanilaisen Shinkansen-junan keulan suunnittelussa ollut kärkiasemassa!) Insinöörien ongelma oli, että kun nämä supernopeat junat menevät tunneliin, ne "työntävät" ilmaa edellään. Kun ne tulevat tunnelin toisesta päästä ulos ja tuo ilma purkautuu junan edeltä, se aiheuttaa kovan pamauksen. Tuohon äänihaittaan he päätyivät kokeilemaan kuningaskalastajan nokasta tehtyä tietokonemallia ja huomasivat, että äänihaitta väheni. (Mt.)


Jos edellä mainittujen kaltaiset ihmeelliset insinööritaidon inspiraatiot kiinnostavat, niin kannattaa lukea lääkäri Pekka Reinikaisen kirja Eläimet opettavat. Luonto, biologia, eläimet ja kasvisto ovat suunnattoman suuria todisteita siitä, että MIKÄÄN niistä ei yksinkertaisesti ole voinut syntyä "sattumalta" tai evoluution tuloksena!


Minä todistan, että Jumala on. Sinulle jää uskominen.


Tämän ajan ihminen vaatii usein konkreettisia todisteita asioille, joita ei kuitenkaan voi välittömästi aistein todentaa. Jumalaan uskominen ei kuitenkaan mene tähän laatikkoon. Ainoa mitä voin tehdä, on kertoa omista kokemuksistani Jumalan kanssa, elämästä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen kanssa.


Se, mikä minulle ensimmäiseksi todisti, että on olemassa Jumala, jolla on Poika, ja joka on läsnä tässä maailmassa Pyhän Henkensä kautta oli, että sain sydämeeni aivan kuin konkreettisesti tuntuvan rauhan. Se tapahtui, kun tein tietoisen ratkaisun, että halusin elämääni muutosta. Vaikka olin avoin, iloinen ja välitön, sisimmässäni oli kuitenkin suunnaton yksinäisyys ja tyhjyys. On todella konkreettisesti totta, mitä Jeesus Raamatussa sanoo:

”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö." Joh.14:27

Sydämen rauha oli siis ensimmäinen todisteeni siitä, että on olemassa elävä Jumala. Toisena tärkeänä seikkana sen "konkreettisuus" todisti minulle siitä, että tämä on todellinen Jumala, joka pystyy olemaan vastavuoroisessa yhteydessä kanssani. Tähän vastavuoroisuuteen tulee varmasti iso osa blogistani perustumaankin. Haluan kertoa sinulle niistä "yliluonnollisista" kohtaamisista, lukemattomista tilanteista, joissa Isä on minua johdattanut. Jotta sinäkin uskoisit.


Viime viikolla kirjoitin aiheesta "miten tullaan uskoon". Jos asia kiinnostaa, voit käydä lukemassa postauksen ja katsomassa videon siitä, miten minä tulin uskoon.


107 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page