top of page

Miten tullaan uskoon?

Miten tullaan uskoon? Sitä minäkin ihmettelin. Monta vuotta! Se taitaakin olla yksi 'vihollisen' tarkimmin varjelluista salaisuuksista, sillä käytännön seikkojen puoleen harva asia tässä maailmassa on meille yhtä helppoa kuin uskoontulo.


Alla on linkki videoon, jonka tein Mikkelin Vapaaseurakunnan somesarjaan otsikolla "Miten tulin uskoon?". Sarjassa 19 ihmistä kertoo oman tiensä Jeesuksen luo. (Niin, Hän on se avainhenkilö.) Voisin antaa taustaksi tämän kohdan Raamatusta:


Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.Joh.14:6

Tämä on siis peruslähtökohta. Usko tai älä, niin Raamatun ohjeet on hyvinkin yksinkertaisia ja suoria, me ihmiset tykätään kuorruttaa niitä kaikenmaailman hörhelöillä, jotka peittää taakseen varsinaisen asian. Kuten Jeesus tässä sanoo, sinne kuuluisaan "Taivaaseen" ei tosiaan pääse, vaikka olisi 50 vuotta käynyt pääsiäis- ja/tai joulukirkossa. Eihän sinusta tule hampurilaistakaan, vaikka kävisit Mäkkärissä joka ainoa päivä.


Mitä tuo edellä kerrottu tarkoittaa käytännössä? Miten voi "antaa elämänsä Jeesukselle" tai "ottaa Jeesus vastaan" tai mitä ikinä fraasia oletkaan kuullut käytettävän? Easy as your ABC!


  • A) Sano Jeesukselle (ihan siis voit puhua Hänelle samalla tavoin kuin vaikka minulle tai kenelle tahansa kaverille), että ymmärrät, että olet syntinen, kuten kaikki muutkin. (Siinä ei ole mitään ihmeellistä eikä paatosta, se vaan on niin.) Pyydä syntejäsi anteeksi, ja pyydä Jeesusta puhdistamaan sinut kaikesta synnistä.

  • B) Kerro, että uskot, että Jeesus oikeasti elää ja on olemassa. Kerro, että haluat Hänet sydämeesi "asumaan", että haluat tuntea sen rauhan, jonka Hän itse lupasi jokaiselle, joka Häneen uskoo.

  • C) Kerro jollekulle, että olet päättänyt lähteä seuraamaan Jeesusta Herranasi, toisin sanoen päätit vaihtaa leiriä! Tämä vahvistaa sekä omaa päätöstäsi, että tekee selväksi sinne vastapuolen leirille, että näin todella on. Mene johonkin kristilliseen seurakuntaan (esim. vapaaseurakunta, evankelisluterilainen, helluntaiseurakunta, pelastusarmeija, baptistiseurakunta), jotta pääset heti uskon elämässäsi kasvun alkuun.

Tuossa siis tärkeimmät. Päätöksesi jälkeen seurakuntaan meneminen ja yhteys toisiin uskoviin on hyvin tärkeää, sillä kukaan ei kasva yksin.


Ja vielä se, että mistä tiedät "oikeasti", että olet niin sanotusti "tullut uskoon", "uudesti syntynyt", saanut Pyhän Hengen sisimpääsi? Sataprosenttisen varmasti tunnet sydämessäsi sellaisen ihmeellisen syvän rauhan, jota et ole koskaan aikaisemmin tunnistanut! ❤️
84 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page