top of page

YKSI SANA 2020

Kerron sinulle tarinan. Sitä kutsutaan myös "todistukseksi". Tai tulkoon tästä jatkokertomus, josta nyt luet toisen osan. Osa 1 on luettavissasi täällä.


Vuosia olen käyttänyt YouVersion-raamattusovellusta. Siinä on Raamattu sadoilla eri kielillä ja kirjaimellisesti tuhansia eri raamatunkäännöksiä. Siinä on myös lukusuunnitelmia aihepiireittäin, videoita, ja paljon muuta.


Erään kerran vuonna 2018 osuin suunnitelmaan, jonka nimi oli "Una Única Palabra cambiará su vida", "Yksi ainoa sana, joka muuttaa elämäsi". Empä osannut arvata kuinka kirjaimellisesti se minun kohdallani tapahtui, ja elän siinä muutoksessa edelleen!


SANA


Lukusuunnitelman aluksi kerrotaan: "Yksi sana auttaa yksinkertaistamaan elämääsi koko vuodeksi. Yhden Jumalan ilmoittaman sanan oivaltamisen yksinkertaisuus on katalysaattori elämänmuutokseen. Yksinkertaisuus ja fokus johtavat menestykseen ja selkeyteen."


Jumala puhuu meille kielellä, jota vain me itse ymmärrämme. Hän voi käyttää mielikuvia, unia, sisäistä "tietämistä", ns. tiedon sanoja, profetiaa, näkyjä, ilmestyksiä, joskus jopa korvin kuultavaa puhetta. Syksyllä 2019 minulle alkoi vahvistua tulevaa vuotta koskeva uusi sana. Vain yksi. Sana oli "Voitelu". Jumala antoi voitelunsa tulevaa varten Unkarissa syyskuussa 2019.


2020 - VOITELU


Unkarin matkalla sattui erikoinen tilanne. Olin siis jo hiukan aiemmin alkanut kuulostella, olisiko vuoden 2020 sana "Voitelu". Matkan toteuttaja, vanhempi ulkosuomalainen mieshenkilö (olkoon tässä vaikka Uskonveli), tiesi, että olin datanomi. Hän kertoi, ettei ollut kahteen viikkoon päässyt sisälle sähköpostiinsa, ja kutsui minut paikalle katsomaan mitä voisin tehdä.


Tämä Uskonveli istui huoneessaan pöydän ääressä, pöydällä avoinna oleva läppäri. Hän selitti minulle tilannetta ja pyysi katsomaan mitä näytöllä oli. Kumarruin alemmas nähdäkseni näytön paremmin. Kumpikaan meistä ei tehnyt mitään, eikä koskenut läppärin näppäimiin, mutta aivan yhtäkkiä hänen sähköpostitilinsä avautui. Uskonveli ei siis ollut kahteen viikkoon saanut sitä auki millään tempulla. Hänen ensimmäiset sanansa olivat: "No ON sulla voitelu!".


Tapaus oli painava "peukku" sille, että olin kuullut Jumalan ajatuksen tulevasta vuodesta 2020 oikein: Voitelu! On käsittämätöntä, kuinka tuo pieni lukusuunnitelma (YouVersion-apissa) avasi minulle Jumalan valtakunnassa aivan uuden tien, joka nyt jatkuu viidettä vuotta.


MAAILMAN TILANNE MUUTTUI


Ja muuttuikin radikaalisti hetikohta vuoden 2020 alussa. Parjattu, vihattu korona, joka synnytti tullessaan inhimillisen kärsimyksen lisäksi salaliittoteorioiden hyökyaallon... Vaikutus joka tapauksessa oli, että maailma ikään kuin "sulkeutui". Valtion organisaatiot: kiinni, yleiset harrastus- ja ajanviettopaikat: kiinni, myös seurakunnat: kiinni. (Lukuunottamatta niitä harvoja seurakuntia, jotka eivät suostuneet tuon ikeen alle.)


Olin ollut enemmän tai vähemmän vastuussa seurakunnan nettityöstä noin kymmenen vuoden ajan. Joskus tuntui haasteelliselta vastata siitä yksin ja usein ihmettelin, miksi kukaan ei innostunut kaverikseni opettelemaan ylläpidon "saloja"! (Ymmärrän, että jos ei luonnollista mielenkiintoa asiaan kuin asiaan löydy, niin ei sitä vapaaehtoisesti juuri halua sitten sellaiseen heittäytyä.)


Koronan levitessä, ja kun siis suurin osa kaikesta oli suljettu, satojen seurakuntien netissä tehtävä työ alkoi laajentua. Meidän (olin silloin rakkaassa Mikkelin Vapaaseurakunnassa) mediatyömme suorastaan räjähti! Kymmenen vuotta olin välillä itkuun saakka pyytänyt Jumalalta edes pientä tiimiä; yhtäkkiä minulla oli ympärilläni 29 hengen mediatiimi!


Äkisti Jumala antoi voitelunsa edellissyksynä, ja äkisti Hän myös otti sen käyttöön heti vuoden 2020 alkupuolella. Opin hyvin konkreettisella tavalla "voitelun" merkityksen käytännössä. Ensinnäkin, että


voitelu:


  • ei ole kiinni ihmisestä, eikä mistään omasta aikaansaannoksestamme.

  • on täysin suvereenisti Jumalan annettavissa. (Ja myös poisotettavissa.)

  • on Jumalan antama "valtuutus" ja varustaminen tiettyä tehtävää varten

  • avaa vaskiovet, toisin sanoen inhimillisesti katsoen avaa pääsyn mahdottomilta tuntuviin asioihin

  • huuhtoo ilman omia ponnisteluitamme tieltään KAIKKI esteet!


UUSI AIKA


Seurakuntatyötä ajatellen vuosi 2020 oli minulla työntäyteinen, mutta en kokenut sitä liian raskaaksi. Se johtui varmastikin ensisijaisesti siitä, että olin niin sanotusti Jumalan ikeen alla, en inhimillisen pakon. Seurakunta tavoitti tuhansia uusia ihmisiä, joiden joukossa oli varmasti myös paljon sellaisia, jotka eivät olleet ennen evankeliumilla tulleet pysäytetyiksi.


Toimimme omien nettisivujemme kautta, Facebookissa, Instagramissa, pienryhmissä, joista osa myös etänä, sekä kanavallamme YouTubessa. Tämän lisäksi meillä oli kolme podcast-kanavaa (joista yksi oli Laukkaava Lammas), sekä tietysti printti-ilmoitukset ja myös satunnaiset artikkelit lehdissä.


SUMMA SUMMARUM


2020 oli todella merkillistä aikaa ei pelkästään maailmanlaajuisen ongelman takia, vaan myös minulle henkilökohtaisesti. Olin tismalleen sillä paikalla, missä minun kuului olla.


Kaikki sai siis alkunsa Raamattu-sovelluksen lukusuunnitelmasta "Vain yksi sana". Olin saanut aloittaa ihmeellisen Jumalan koulun, joka ei päättyisi vielä pitkään, pitkään aikaan. Tällä hetkellä tähän samaan tarinaan liittyy 5 eri osaa, siis viisi vuotta. Kulloisellekin vuodelle Herra on antanut sanansa. Vain yhden.


YKSI SANA:


Voitelu - 2020


27 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

YKSI SANA 2019

Tarkka aika

Comments


bottom of page