top of page

Tarkka aika

Odottavan aika, sehän on tunnetusti hyyyyvin pitkä. Tänään eräs evankelistaveli ihmetteli Facebookissa, että hänellä olisi tänään kokousvastuu, mutta että ei vielä tiedä mistä puhuisi. Kehotin häntä viettämään hetken vaakatasossa ja odottamaan Herraa...


No, ehkä se ei läheskään aina ole se paras tapa, selällään odottelu. Asioiden odotteluaikana kannattaa harjoittaa ns. aktiivista odottamista, eli ottaa omassa toiminnassaan askeleita suuntaan, johon odottaa ovien aukeamista.


Ihme juttu -kategoria


Halusin alunalkaenkin, että tämä blogi voisi toimia linkkinä Jumalan todellisuuteen juuri sinulle, joka etsit elämäsi suuntaa. Itselläni se näkyi teini-iässä mm. isona mielenkiintona yliluonnollisia asioita kohtaan. Ahmin kaiken saatavilla olevan tiedon, mutta Luojan kiitos siihen aikaan (1980-luvulla) ei ollut edes internetiä, vaan oltiin kirjastojen varassa! Jos minulla olisi ollut pääsy todella pimeyttä jakaville sivustoille kuten meillä nykyisin on, tieni Jeesuksen luo olisi todennäköisesti muodostunut HYVIN toisenlaiseksi.


Joka tapauksessa, Ihme juttu -kategorian postaukset tulevat kertomaan puhtaasti vain niistä tapahtumista, jolloin Jumala on yliluonnollisin tavoin puuttunut elämääni, rohkaissut, antanut ohjeita, ja myös varjellut. Se, mikä ennen uskoon tuloa on "yliluonnollista", muuttuu Pyhän Hengen kohtaamisen jälkeen täysin luonnolliseksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö uskovakin ihmettelisi suu ymmyrkäisenä niitä tapoja, joilla Jumala silloin tällöin tekee tiettäväksi, että Hän on todella kartalla siitä, mitä minunkin elämässäni tapahtuu.


Jumalan aika


Meidän aikakäsityksemme on hyvin, hyvin radikaalisti erilainen kuin Isän. Meille "tunti" on tasan 60 minuuttia, that's it. Päivillä on sekunnilleen selkeät rajansa, samoin vaihtuvilla kuukausilla ja vuosilla.


Raamattu taas kertoo, että Jumalalle yksi päivä on niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä. Mitä se tarkoittaa? Eikö sen vuoksi koko ihmiskunnan aikakäsitys ja -systeemi pitäisi laittaa uusiksi?

”Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että ’yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä.’ Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.” (2.Piet. 3:8-9)

Tuossa Raamatun kohdassa ratkaisevaa on "niinkuin"-sanan käyttö. Se osoittaa, että kyse on vertauskuvallisesta ilmaisusta, jonka tarkoitus on nostaa esiin sitä, että Jumala on halutessaan loputtoman kärsivällinen, eikä Hän ole millään tavoin aikaan rajoittunut.


Itse sain hyvin mieleenpainuvan opetuksen tästä aiheesta, kun olin ollut vain vähän aikaa elävässä uskossa... Olin erittäin malttamaton ja "valitettavan" innoissani ( 😉 ) siitä, että Jumala onkin elävä Persoona, joka haluaa olla meidän kanssamme vastavuoroisessa kontaktissa. Mutta miksi Hän ei toiminut HETI PAIKALLA kun sitä pyysin?!! Olin valmis julistamaan evankeliumia kaikille luoduille, kirjaimellisesti, mutta miksi Hän ei jo lähettänyt minua työhön; hihat oli totisesti kääritty ylös kainaloihin asti!


Virrattoman kellon tarkka aika


Vuosi oli ehkä 2004 tai 2005. Olin äskettäin tullut uskoon (lokakuussa 2003) ja into siitä oli valtava. Halusin kertoa kaikille ystäville ja tuttaville, että olin "tullut uskoon". Olin todella palavasti rakastunut - Jeesukseen! 😍


Heti ensisekunneista lähtien olin jo tiennyt, että Suomi, niin verrattoman rakas kuin onkin, ei tulisi olemaan "sijoituspaikkani" elopellolla. Mutta empä osannut aavistaa, että muutamaa lyhyempää pätkää lukuun ottamatta, odotus lähetyskentälle lähtemisestä tulisi olemaan pitkä...


Tuskailin tätä siis myöhään eräänä iltana. "Miksi, Isä, et jo avaa ovea? Kuinka kauan vielä?" Lapset olivat jo nukkumassa, itse olin vielä hereillä työhuoneessani. Yht'äkkiä kuulin aivan luonnollisin korvin kuultavan äänen: seinäkellon raksutuksen. Siinä ei olisi ollut mitään huomiota herättävää, mutta ainoa kello koko talossa löytyi ranteestani ja kännykästä!


Ihmettelin suunnattomasti ja pysähdyin keskelle huonetta kuuntelemaan, mistä ääni tuli... En saanut selvää, ja menin työhuoneeni kynnykselle kuuntelemaan tuliko ääni ehkä olohuoneen puolelta? Ei, ei tullut, vaan työhuoneestani. Vähävähältä ääni paikantui korkeaan komeroon, jossa säilytin askartelu- ja käsityötarvikkeita.


Avasin komeron oven ja vain tuijotin äänen lähdettä. Yritin samalla ymmärtää, että tosiaan olin hereillä! Kyseessä oli kullanvärinen laatikkomainen pöytäkello, jonka olin löytänyt kirpputorilta. Olin ajatellut tekeväni sen sisään pienoishuoneen, kelloliikkeen, mutta vielä en ollut ehtinyt aietta toteuttaa.


Mikä on huomionarvoista on, että kello olisi käynyt pattereilla; jos siinä olisi patterit ollut! Tuijotin siis sekunnilleen oikeassa ajassa raksuttavaa pöytäkelloa, jossa ei ollut minkäänlaista luonnollista virtalähdettä! (Siis todellakin sekunnilleen: kellossa oli erikseen sekuntiviisari, jota seurasin, ja todellakin: tarkastin ajan myös netistä.)


Näin "pysäyttävällä" tavalla Isä halusi kertoa, että Hän on yliluonnollinen Jumala, Persoona, joka tietää täsmälleen mitä sisimmässäni tapahtuu. Hän halusi kertoa, että vaikka olin tuskastunut siihen, etten saanut vastauksia odotuksiini, niin aika on täydellisesti Hänen hallinnassaan, ja mitään ei tapahdu ennen kuin Hän vapauttaa asiat tapahtumaan. Minun tulisi siis olla kärsivällinen, ja odottaa Jumalan hyväksi katsomaa aikaa. Hän ei koskaan myöhästy!


Lopuksi


Tämä oli ensimmäinen postaus tässä kategoriassa. Meillä on Kaikkivaltias Jumala, Isä, joka todella konkreettisesti ohjaa meitä. Hän käyttää jokaisen lapsensa kanssa omaa, ainutlaatuista kieltään, jota opimme puhumaan ja ymmärtämään sitä mukaa kun Hän meitä uskossa kasvattaa.


Usein Isän puhe tulee symbolien kautta, kuten tässäkin. Mutta varmaa on, että meidän mielikuvituksen puutteemme ei koskaan tule olemaan esteenä näiden symbolistenkaan viestien ymmärtämisessä, sillä Jumalan lähettämä Sana ei koskaan palaa Hänelle takaisin ilman, että se on tehnyt meissä tehtävänsä!


Jos olet siinä vaiheessa elämääsi, että kaikki yliluonnollinen kiinnostaa sinua, on paljon mahdollista, että olet etsikkoajassa. Se on erityinen ajanjakso, jolloin Jumala kutsuu sinua yhteyteensä. Voin vakuuttaa sinulle, että vihollinen tekee kaikkensa jotta et astuisi sisään Jumalan valtakuntaan, ja tyrkkii eteesi kaikenlaisia "yliluonnollisia" tilanteita ja tapauksia.


Ole kuitenkin hyvin varovainen 'tietäjien', 'meedioitten', 'henkiparantajien' ja kaikenlaisten 'valon enkelien' kanssa. Itse asiassa "hyvin varovainen" ei riitä, vaan täysi pidättäytyminen tekemisistä heidän kanssaan. Vakuutan sinulle, että kaiken Luoja, Kaikkivaltias Jumala, kykenee moninkertaisesti isompiin yliluonnollisiin ilmentymiin elämässäsi, kuin yksikään näistä vääristä hengistä. Jumalan yliluonnollinen kohtaaminen minutkin sai viimein tajuamaan, että Hän on kaiken hyvän ja kestävän Lähde.


59 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page