top of page

Enkelin Siipi

Enkelin siivet ovat varmasti sinullekin tuttu ajatus jo lapsuudesta? Minulle ainakin. Iltarukouksessakin mamma opetti pyytämään: "rakas Jeesus, siunaa meitä, anna meille enkeleitä, siivillänsä meidät peitä, älä meitä koskaan heitä". Mutta entä sitten, kun omat siivet eivät enää kanna?


Elämässä voi tulla tilanteita, jolloin tuntee itsensä loppuun palaneeksi, siipensä niin likaiseksi, että sulat ovat liimautuneet yhteen. Sellaisessa kohdassa elämästä on tullut väritöntä, ilotonta, jopa toivotonta. Sydämessä kaikuu tyhjyys kaikesta yltäkylläisyydestä huolimatta.


Tiedätkö, että Jeesus ei tullut maailmaan supernaisia ja -miehiä varten? Hän ei tullut palkitsemaan menestyneitä bisnestyyppejä ja megajulkkiksia vielä suuremmilla "onnenpotkuilla". Jeesus tuli maan päälle, jotta hän täyttäisi sen, mitä varten Isä hänet lähetti: jotta sinä ja minä saisimme löytää tien Isän, Jumalan, luo. Hän tuli "sairaita varten, koska eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat".


Älä epäröi osaasi Jumalan rakkaudesta. Jumala ei lakkaa rakastamasta sinua, vaikka tekisit tai jättäisit jotain tekemättä. Hän ei lakkaa rakastamasta sinua, vaikka jotain tapahtuisi tai ei tapahtuisi. Et voi tehdä mitään, mikä saisi hänen rakkautensa sinua kohtaan muuttumaan.

Jumalan rakkaus ei ole tunne, se on voima. Se on (jos voisi sanoa, ikäänkuin) Jumalan olemuksen ydin. Sitä kutsutaan "agape"-rakkaudeksi, se on jotain aivan muuta kuin inhimillistä rakkauden tunnetta. Se tulee Jumalan Isän sydämestä, eikä perustu sinun hyvyyteesi, vaan hänen. Se on jotain, mitä en koskaan pysty selittämään, enkä edes ymmärtämään. Tiedän vain, että mikään luotu ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta:


"38 Olen näet varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit eivätkä henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva, eivät voimat, 39 ei korkeus eikä syvyys eikä mikään muu luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 8:38-39, RK.)


Nosta pääsi, pyydä Isää puhdistamaan siipesi. Kyllä hän sen tekee; joka aamu on armo uus."15Ääni puhui hänelle toisen kerran: ”Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi.” (Apt. 10:15)
40 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page