top of page

The Spirit of the Lord
is moving in Africa

"Herran Henki liikkuu Afrikassa"

Tätä maalausta tehdessäni rukoilin Afrikan mantereen puolesta. Erityisesti niiden maiden, jotka tavalla tai toisella ovat elämääni koskettaneet. Laitan alle lyhyen koosteen työhön liittyvistä symboleista, sekä Raamatun jakeista.

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita,

joita et ole tiennyt.   

- Jeremia 33:3

 

Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.

Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

- Jooel 2:28-29

SYMBOLIIKKAA:

Marokko: veripisara. Jeesuksen veri on vuotanut myös jokaisen marokkolaisen edestä. Pisara Hänen vertaan riittää lunastamaan kenet tahansa, joka uskoo Häneen ja huutaa Hänen nimeään.

Niger: keihäs ja keihään kärki, joka muodostuu kristittyjen käyttämästä symbolista, IKTYS-kalasta. 

Sudan: risti, joka kuvaa sudanilaisia kristittyjä.

Etiopia: Daavidin tähti. Kuvaa Etiopian juutalaisia. Minulle ei vielä ole selvinnyt, miksi tämä tuli mukaan maalaukseen. Mutta uskon sen liittyvän esirukoukseen työtä tehdessäni, sekä Etiopiassa oleviin tai sieltä lähteneisiin koptijuutalaisiin. 

Uganda: rakas Afrikan Helmeni. Tätä työtä tehdessäni kuuntelin samalla ugandalaisen lapsikuoron CD-levyä, ja maalatessani Jumala laittoi Ugandan syvälle sydämeeni, vaikken koskaan ollut mitenkään erityisesti kyseistä maata ajatellut. Myöhemmässä elämässä olin hetken aikaa Ugandassa opiskelujen puitteissa, ja se vahvisti kutsuani elää ja työskennellä Saharan eteläpuolisella alueella. 

Angola: Kristuksen kruunu. Kuvaa Angolan vahvoja Jumalan miehiä ja naisia, jotka kirkastavat Jeesusta. 

Botswana: no niin. Botswana on maalauksessa HYVIN poikkeuksellisesta ja maallisesta syystä. Rakastin Mma Ramotswe tutkii -kirjasarjaa, joka on botswanalaisen kirjailijan tuotantoa. 😁

bottom of page