Kuka olen ja miten toimin

Olen…

…Satu-Marianne, kahden jo aikuisen lapsen äiti, bloggaaja, wanna-be-taiteilija, taide-evankelista ja käsityöläinen. Uskon taiteen tekemisen ja luovuuden terapeuttiseen voimaan, ja siksi olen kiinnittänyt siihen erityisesti huomiota myös opinnoissani. Olen

  • datanomi (2011)
  • yhteisötaiteilija (HAN U.A.S., Alankomaat / 2013)
  • sosionomi amk. (XAMK / 2016)
  • yhteisömuusikko (JAMK / 2019)

Työhistoriassani löydät minut mm. nuorten parista, sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa. Ompa tullut lastensuojelussakin piipahdettua, mutta ehdottomasti mielenterveys- ja vammaistyö on sydäntäni lähinnä!

Vapaaehtoistyö…

…on ollut suuren osan aikuisikääni läsnä. Olen tehnyt töitä vapaaehtoispohjalta kaikissa medioissa; radio-ohjelmia haastatteluineen ja editointeineen Radio Deille, suomennoksia ja tekstityksiä valtakunnalliselle TV7:lle, ollut päätoimittajana (ja taittajana) Christian Artists Finland CAF -lehdessä, tehnyt paljon nettisivuja, jne. jne. Media-ala on siis hyvin tuttu! Sen lisäksi olen järjestänyt ja ollut omalla työpajalla mukana konferensseissa ja seminaareissa liittyen kristilliseen taiteeseen ja sen käyttämiseen evankelioinnin välineenä.

Unelmani kaukana…

Suurin ammatillinen unelmani on saada työskennellä kehitysyhteistyöprojekteissa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Sydämeeni on pysyvästi jäänyt tapaus Kampalasta, Ugandan pääkaupungista. Siellä aivan ydinkeskustassa satojen autojen ja ihmisten keskellä näin kodittoman kerjäläismiehen, joka ylitti suojatietä kontaten.

Miehen molemmat jalat oli amputoitu, ja konttaamiseen hän käytti jostain syystä vain kyynärpäitään, ei kämmeniä. Tuolloin ajattelin, että jos koskaan voin tehdä jotain niiden hyväksi, jotka ovat maailman huono-osaisimpia, niin teen.

… ja lähellä…

Unelmia on paljon myös rakkaaseen Suomeeni liittyen! Yksi niistä on saada tehdä jokin rajoja murtava taiteellinen kokonaisuus syrjäytymisvaarassa olevan tai jo syrjäytyneen ihmisryhmän kanssa. Tähän syttyi halu opiskellessani Alankomaissa. Siellä opiskelin sivuaineena kokonaisuutta ’art and creativity at social work’.

Alankomaissa tutustuin erääseen päiväkeskukseen, jonka kautta esim. alkoholistit ja vangit saivat äänensä näkyviin taiteen muodossa. Yksikään näyttely hienoimmissakaan museoissa ei ole tehnyt minuun sellaista vaikutusta, kuin näiden ihmisten maalaukset siitä, mitä on ”vapaus”… ❤

Blogissa…

…haluan toteuttaa suuria intohimojani käsitöitä, taidetta, musiikkia ja mielen hyvinvointia. Käytännössä se näkyy ihan viikoittain postauksissani, joiden toivon auttavan sinua tavalla tai toisella, sekä antavan sinulle ideoita, tietoa ja rohkaisua ottaa oma luovuutesi käyttöön!

Ihmisenä olen hyvin avoin ja valmis keskustelemaan lähestulkoon kaikesta. Toivonkin kommentteja postauksien alle varattuun tilaan, tai Laukkaavan Lampaan FB:ssa. Jos haluat ottaa yhteyttä privaatisti, se onnistuu sähköpostitse, osoite löytyy Ota yhteyttä -sivulta.

Yhteistyössä…

Blogin sisältö painottuu kädentaitoihin ja luovuuteen. Toinen läheinen teema on hyvinvointi, ja erityisesti mielen hyvinvointi. Siihen liittyy paljon asioita, mutta omalla kohdallani uniasiat ovat erityisen lähellä. Niistäkin siis postaan. Näillä aihealueilla toimin ajoittain yhteistyössä esim. eri kustantajien ja maahantuojien kanssa. Yhteistyö mainitaan jokaisen postauksen alussa tai lopussa silloin, kun se on kyseessä. (Tarkennus: voit turvallisesti klikata mitä tahansa linkkejä blogissani, myös yhteistyöpostauksissa, ilman, että sinun tarvitsee pelätä joutuvasi tilaamaan jotakin!)

Aurinkoisin kesäterveisin Mikkelistä, 23.5.2019

Satu-Marianne /BusySheep @laukkaavalammas.fi

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna