Vieraskynä: Jessica Järvinen

Tarinoita pienistä hetkistä

Kävelen alikulkutunnelissa ajatukset kiinni päivän tulevissa tapahtumissa. Koulupäivä on loppunut ja kohta olen kotona. Jostain syystä silmäni kiinnittyvät yöperhoseen, joka nököttää yksin kylmää betonia vasten. Refleksin omaisesti kohmeiset käteni hapuilevat kohti kameraa. Vain yhdellä napin painalluksella tämä pieni, harmaa ja yksinäinen perhonen on ikuistettu kauniiseen kuvaan.

yokkonen betoniseinalla
’Kolea koittaa’ /Kuva: Jessica Järvinen

Nelosluokalla osallistuin ensimmäiseen valokuvakilpailuuni. WWF:n järjestämän kilpailun aiheena oli uusiutuva energia ja minulla oli sitä varten kännykällä otettu, hieman ylimuokattu kuva voikukan siemenistä lentämässä tuulen mukana. Tulin toiseksi tässä valtakunnallisessa kilpailussa ja olin täpinöissäni tästä tuloksesta. Ajattelin, että ehkä tämä valokuvaaminen onkin sitten ihan mukavaa.

voikukan-siemenia-tuulessa
Jessica Järvinen sijoittui WWF:n kilpailussa toiselle sijalle. /Kuva: Jessica Järvinen

Vähän ajan päästä sainkin minun ensimmäisen järjestelmäkameran (Canon eos 450D) ja aloin kuvailemaan oikein urakalla. Kahdeksannella luokalla ajatus valokuvanäyttelystä välähti vanhempieni päähän. Mad Week- tapahtumaan yhdistettynä, Rajalan sponsoroimana ja vanhempien tuella minulla oli jo pian oma valokuvanäyttely Ristiinan kirjastolla. Minulla heräsi ajatus, että ehkä minä olenkin ihan hyvä kuvaamaan.

Noin vuosi sitten 2017 keväällä Mikkelin kaupunki järjesti kampanjan, jossa nuorella on mahdollisuus itse keksiä itselleen kesätyö. Ehdotin kaupungille, että voisin toimia kesävalokuvaajana ja Instagram- vastaavana. Idea meni läpi ja kohta olinkin jo virallinen Asuntomessujen kuvaaja kunniakirjalla varustettuna. Asuntojen ja ihmismassojen kuvaaminen oli aivan erilaista kuin luontokuvaaminen, mikä yllätti minut täysin. Oli totuttava täysin uuteen kuvaamisympäristöön.

Pian ilmoittauduin Satakiri- ilmaisukilpailuun ja voitin oman sarjani. Tänä kesänä hain taas Mikkelin kaupungille kesävalokuvaajaksi. Tällä kertaa pääsin kuvaamaan enemmän itse kaupunkia rennommalla otteella. Kuvaaminen kaupungilla on mielestäni paras mahdollinen kesätyö mitä voin saada ja olen siitä edelleen erittäin kiitollinen. Toivottavasti saan työskennellä jatkossakin siellä.

nuori nainen veden aarella
’Veden Haltija’, voitokas Satakiri-kilpailun kuva.                     /Kuva: Jessica Järvinen

Monet ovat kysyneet, että haluanko tehdä tätä tulevaisuudessa työkseni. Media- ala kiinnostaa paljon mutta niin myös luonnontieteet. Nyt lukion toisella luokalla minun on täytynyt pohtia tulevaa uraani paljon. Haluaisin yhdistää kuvaamisen ja luonnontieteet tulevassa ammatissani.

Miksi tykkään valokuvaamisesta niin paljon? On lumoavaa, kun saa ikuistettua pienen, kauniin ja katoavan hetken ikuiseen kuvaan. Kuvaamisen kautta tulee myös tarkasteltua ympäristöä aivan eri tavalla. Esimerkiksi pieniin yksityiskohtiin luonnossa, ja tällä tavalla pienistä asioista on helpompi nauttia. Täydellinen kuva tulee joskus harkiten, joskus sattumalta. Kun asetelma, valaistus, kohde, värit ja tunnelma osuvat oikeaan, se on vangitsevaa ja erittäin palkitsevaa.

Kuvillani haluaisin tarjota ihmisille mahdollisuuden huomata ympäröivän maailman kauneutta. Halusisin tallentaa ne pienet häviävät hetket myös muille nähtäväksi. Valokuvat puhuttelevat värien, muotojen, tunnelman ja valon kautta. Luonto ja aiheet myöskin puhuvat omaa tarinaansa. On kiehtovaa kertoa näitä tarinoita kuvien kautta.

Minun kuviani voi katsella Instagram-tililtäni käyttäjänimellä_jessicapics_

Käy lukemassa myös Jessicasta kirjoitettu artikkeli, joka ilmestyi Ristiinalainen-lehdessä.

Tässä vielä yksi Jessican kuvista, ’Maailman Valloittaja’. Jessica on nuoresta iästään huolimatta osoittanut, miten luovuus ja rohkeus voivat tuoda elämään sisältöä. Rohkeus pienessä hetkessä voi myös kantaa yllättävän pitkälle tulevaisuuteen! Koskaan ei pidä jättää kysymättä siksi, että pelkäisi vastausta, eikä omaa intohimoaan hyödyntämättä silloin, kun sitä on mahdollista hyödyntää. Hyvä Jessica! 

pieni elain vaaleaa taustaa vasten
’Maailman Valloittaja’ /Kuva: Jessica Järvinen

 

Miniopas luonnonkasvien kuvaukseen vain sinulle!

Tule mukaan Laukkaavan Lampaan blogirinkiin! Liittymislahjaksi olen tehnyt sinulle elokuun Vieraskynä-postaukseen liittyen minioppaan luonnonkasvien kuvaamiseen. Saat lahjan liityttyäsi, ja liittymään pääset esim. jättämällä sähköpostiosoitteesi sivun alareunassa olevaan LL-blogirinki -lomakkeeseen. 😊

Kommenttisi: