Bible Journaling by Minttumaria

Hei, Täällä kirjoittaa Minttumaria Ukkonen, käsityöyrittäjä, perheenäiti, metsäpoluilla kulkeva ja kirjoittava taiteilijamieli.

Minä olen aina ollut vihkon reunaan piirtelijä. Koulussa se auttoi minua keskittymään. Voisiko sama vihkon reunaan piirtely johtaa minut keskittymään kaikkein tärkeimpään, eli Raamatun sanaan? Kyllä voisi!

En osaa sanoa milloin Bible Journaling-harrastukseni alkoi. Luulen sen alkaneen pikkuhiljaa. Olenhan jo vuosia kirjoitellut kalenterin sivujen reunoihin ja muistikirjaan Raamatun jakeita ja koristellut niitä. Nykyään osaan jo nimetä tämän Raamattu-taiteilun. Bible journalingissa, eli Raamattu-askartelussa tai Raamattumuistikirjailussa on tarkoitus työstää jotakin Raamatun tekstiä luovalla tavalla, värittäen, koristellen, korostaen ja kuvittaen, joko suoraan sitä varten hankittuun Raamattuun tai erilliseen muistikirjaan. Itse käytän erillistä muistikirjaa.

Bible Journaling idea

Mikään muu ei ole muuttanut elämääni, elämäntapojani ja ajatusmaailmaani niin paljon kuin Raamattu. Kaikkein ihaninta Raamatussa on se, miten se eri aikoina puhuu eri tavoilla, samankin kohdan kautta. Seuraan somessa muitakin, jotka luovasti työstävät Raamatun jakeita ja jakavat sitten kuvia niistä. Monta kertaa olen tehnyt ihania löytöjä Raamatusta tällä tavalla.

Bible Journaling idea

Oletteko muuten ajatelleet tätä: Jumala on Luoja. Siis hän on niin luova, että loi koko maailman, ja sitten ihmisen omaksi kuvakseen. Eikö silloin ole sopivista sopivinta, että Luoja Jumalan kuva- sinä ja minä- käyttää aikaansa siihen, että tavalla tai toisella luo jotakin, on luova! Kun Jumalan luoma maailma luonnon ihmeineen julistaa Luojan kunniaa, Bible journaling nostaa esiin Jumalan sanaa.

Bible Journaling idea

Vuosia sitten kipuilin luovien harrastusteni äärellä sitä, onko oikein että kristitty ryhtyy käsityöyrittäjäksi, siis alkaa tehdä työkseen jotakin ”ei pakollista”, jonkun mielestä jopa turhaa? Eikö kristityn pitäisi ryhtyä lähetystyöntekijäksi tai tehdä työtä jossa auttaa muita ihmisiä? Tai että vapaa-ajallaan harrastaa luovuutta, sen sijaan että tekisi jotain hyödyllisempää? Sitten oivalsin, että juuri niiden lahjojen kautta jotka olen itse saanut, voin kaikkein parhaiten palvella Jumalaa. Siinä on minun paikkani. Omia lahjojani Jumalan kunniaksi käyttäessäni saan tavallaan olla sekä lähetystyöntekijä että auttaa ja rohkaista muita.

Bible Journaling idea

Bible Journalingia tehdessä voi lähteä liikkeelle vaikkapa siitä, mitä tunteita tai ajatuksia valittu Raamatun jae herättää, ja mitkä värit voisivat kuvata näitä tunteita tai ajatuksia. Yksinkertaisinmillaan sivulle ei tarvita tekstin ja värin lisäksi muuta. Tekstiäkään ei tarvitse välttämättä itse kirjoittaa. Itse käytän usein menneiden vuosien Päivän tunnussana-kirjasia, joista leikkaan sopivaan jakeen ja liimaan sen sivulle, sellaisenaan tai sanat erilleen leikattuna.

Bible Journaling idea

Minulla ei ole vain yhtä tyyliä tehdä sivuja, vaan tykkään uusien juttujen kokeilemisesta. Joskus sivulla ei ole kuin yhtä väriä, joskus täytän sen monella eri tekniikalla, eri tyyppisiä värejä ja välineitä käyttäen. Joskus kirjoitan tekstin itse. Joskus piirrän sivulle kuvan.

Bible Journaling idea

Bible journalingissa ei ole mitään vääriä tapoja tehdä, kaikki tyylit ovat hyviä. Tärkeintä ei olekaan lopputulos vaan se että työstäessämme jaetta luovuuden keinoilla, säilömme sydämeemme Jumalan sanaa, meille luoville ihmisille sopivalla tavalla. Nautitaan ja iloitaan siitä.

Bible Journaling idea

”Kun sinun sanasi tulivat minulle, minä ahmin ne. Sanasi olivat minun iloni ja sydämeni riemu. Sinä, Jumala, Herra Sebaot, olet kutsunut minut omaksesi!”
‭‭(Jeremian kirja‬ ‭15:16‬)

”Kun hän sinua opettaa, kuule häntä, talleta sydämeesi hänen sanansa.”
‭‭(Jobin kirja‬ ‭22:22‬)

Minun Bible journaling-sivuni löytyvät Instagramista nimellä @koti_taivaankylassa
www.instagram.com/koti_taivaankylassa
ja muut kuvani nimellä @minttumariaukkonen
www.instagram.com/minttumariaukkonen

Jos olet Facebookissa, kannattaa liittyä Bible Journaling Suomi-nimiseen ryhmään ja käydä tykkäämässä Koti Taivaankylässä-sivusta.

Ja hei, jos me kaikki käyttäisimme somessa Bible journaling-kuvissamme tunnistetta #luovastiraamattua niin löytäisimme toistemme kuvat. Näin saisimme jakaa omia löytöjämme muillekin ja rohkaista niin toisiamme.

Bible Journaling idea

Kommenttisi: