Luovuus Jumalan käytössä / osa 4

Laukkaava Lammas poukkoilee Herran laitumien viheriäisiltä niityiltä Taivaan Rantaan ja takaisin. Hyppää mukaan!

’Luovuus Jumalan käytössä’ -blogitekstit liittyvät suoraan Laukkaavan Lampaan podcast-jaksoihin, jotka löytyvät samalla nimelläTämän postauksen podcast jakson voit kuunnella tästä.

Neljäs jakso, ’Luovuus Jumalan käytössä’, pitää sisällään 5 eri osaa. Näissä osissa pohditaan luovuuden syntyä, ominaisuuksia ja sitä, miten jokainen meistä voi ottaa oman luovuutensa aktiivikäyttöön Herran työssä. 1. osa löytyy vain podcastina tästä linkistä. Sarjan blogipostaukset avautuvat parhaiten, jos kuuntelet podcastin samalla.

Miten voin antaa omat lahjani Jumalan käyttöön?

Tiedätkö, mitä uskon? Minä uskon, että kaikki mitä Raamatussa on kirjoitettu, on totta. Olen kokenut niin monet Raamatussa olevat asiat käytännössä omassa elämässäni, että en voi sanoa että minulla on ”vain usko”; on myös omakohtainen tieto siitä, että Jumala on totta.

Samoin ovat totta kaikki ne lupaukset, joita Hän meille (uskoville) Raamatussa antaa. Totta ovat myös Raamatussa esiintyvät armolahjat; olen todistanut jokaista niistä omin silmin ja omasta kokemuksesta. Meidän Jumalamme on käsittämättömän suuri, ja on surullista, että niin monet tietämättäänkin pitävät Hänet siinä oman elämänsä kokoisessa laatikossa, josta Hänet otetaan esiin oman tarpeen mukaan.

Mutta; asiaan! 😎 1.Moos.12:2 Jumala sanoi Abramille: ”Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi, ja sinä tulet olemaan siunauksena.” Samalla tavoin kun Hän siunaa sinua ja minua luonnollisilla lahjoilla, Hän siunaa myös hedelmän, jota niiden kautta teemme evankeliumin hyväksi.

Tämä postaus ja podcastin osa keskittyy siihen, miten voimme selvittää omat vahvuutemme ja kuinka pääsemme alkuun siinä, että tunnistamme lahjamme ja pääsemme toimimaan niiden kautta evankeliumin hyväksi. Voimme maalata tuhat kuvaa, mutta jos maalauksia ei tehdä Pyhän Hengen johdossa, ne jäävät ilman Voimaa.

Yksi ruumis, monta jäsentä. Mitä tapahtuu kun kateus valtaa alaa ja rukous väistyy?

1.Kor.12:12-13 sanoo: ”12Niin kuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä – mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis – niin on Kristuskin. 13Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi, ja kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.”

Efes.5:23 sanoo: ”(sillä mies on vaimon pää,) niin kuin myös Kristus on seurakunnan pää, oman ruumiinsa, seurakunnan, vapahtaja.”

Vielä Kol.3:23-24 sanoo: ”23 Mitä teettekin, tehkää se sydämestänne niin kuin Herralle eikä ihmisille. 24 Tehän tiedätte, että saatte Herralta palkaksi perinnön. Te palvelette Herraa Kristusta.

Toisin sanoen kaikki mitä me kristusruumiissa teemme, palaa Kristukselle. Taiteilijana (tuntuu, että erityisesti) on joskus inhimilliset tunteet pinnassa, jolloin saatan huomata kadehtivani jonkun toisen uskovan lahjaa. Yhden asian kuitenkin tiedän: kun siunaan, perin siunauksen.

Toinen huomioitava asia tässä on se, että emme millään voi tietää millaisista elämäntilanteista tämä ”kateuden kohteemme” on paikalleen tullut Herraa palvelemaan. Esim. minä olen joskus ollut henkisesti todella ahtaalla ”lahjoineni”, koska kärsin jossakin vaiheessa paniikkihäiriöstä. Sisälläni saattoi käydä silmitön pyörremyrsky ja paniikki, mutta ulospäin ei mitään kuulemma huomannut.

On erikoista, (toisaalta niin siunaavaa koska se osoittaa, että saamme olla Isän perheessä omina rikkinäisinä itsenämme, ja meillä on Jeesuksen avulla kyky ”armahtaa” toinen toistamme) että olen kolmelta, neljältä ihmiseltä täydelliseksi yllätyksekseni kuullut anteeksipyynnön siksi, että he ovat mielestään kohdelleet minua ikävästi (jota en ollut kylläkään huomannut!) koska ovat olleet ”kateellisia kun sinulla on niin paljon lahjoja”.

Kuitenkin nuo samat ”lahjat” ahdistivat paniikkihäiriön vuoksi niin, että esimerkiksi pianoon en koskenut edes kotona pariin vuoteen puhumattakaan julkisesta soittamisesta.

Tämän vuoksi haluankin haastaa nimenomaan Sinut rohkaisemaan toinen toistamme (siis yleisesti uskovien kesken) niiden talenttien käytössä, jotka Isä on meille uskonut. Siunataan toisiamme, toistemme lahjoja ja sitä, että Jumala käyttää meitä ihan jokaista! Rohkaistaan myös niitä rohkeimmiltakin vaikuttavia siskoja ja veljiä omassa talentissaan, koska emme todella voi tietää heidän elämänsä mutkia.

Kateus, ikävät ajatukset, ikävät puheet vaikuttavat lähinnä omaan toimintakuntoomme ’Kristuksen ruumiissa’, seurakunnassa. Toki ne joskus saavat paljon huonoa aikaan myös ympäristössämme, mutta oma sydämemme on siinä kuitenkin vihollisen tulituksen etulinjassa. Emme saa antaa sille voittoa!

”….Teillä ei ole, koska ette ano.”

Jaak. 4:2 lopussa sanotaan: ”….teillä ei ole, koska ette ano”. Jumalahan voi toimia mitä kautta tahansa, kun Hän meidät johonkin tehtävään kutsuu. Mutta jos olet itse siinä tilanteessa, että aktiivisesti odotat mitä Herra on suunnitellut, niin on 3 simppeliä asiaa, jotka voit tehdä:

  • pyydä
  • kuuntele
  • toimi

Pyydä!

Haastan sinut haastamaan Jumalan! Jumala kuulee kaiken, huokauksetkin! Hän on ’Ihan Itse’ kehottanut meitä anomaan, siis pyytämään, tarpeidemme täyttämistä Häneltä. Hän sanoo, että meillä ei ole, koska me emme ano!

Hän myös sanoo näin: ”Ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isä kirkastettaisiin Pojassa. 14 Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, sen minä teen.” (Joh. 14:13-14/FRK)

ja näin: ”Kuka teistä on sellainen isä, joka pojan pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, …”. (Luukas 11:11/FRK)

Tiedätkö, että tärkein asia (tai näin luulisin… 🙄😄) mitä Jumala ihmisessä katsoo, on sydämen asenne? Toisin sanoen ei pidä yllättyä, jos Hän ei välttämättä anna sinun voittaa Lotossa ziljoonaa oikein vaikka kuinka pyytäisit. Sillä on väliä, mikä motivaatiosi pyyntöön nähden on.

Jos et vielä tunnista kaikkia lahjojasi ja resurssejasi, niin pyydä Jumalaa nostamaan esille sitä, jota Hän käyttäisi. Hän tekee sen, tavalla tai toisella. On näet niin, että kun me menemme Herran eteen ja haluamme käyttää Hänen antamiaan lahjoja evankeliumin työhön, niin Jumala ei ole se osapuoli, joka jää toimettomaksi! ❤️

Podcastissa kerron mitä tapahtui kun pyysin, että saisin joskus työskennellä tv-tekstitysten ja suomennosten parissa, tai kun pyysin, että oppisin soittamaan pianoa, tai kun pyysin, että saisin työn, jota voisin tehdä kotoa käsin, ja jossa voisin käyttää luovuutta sekä samalla evankelioida ihmisiä… 😁 

Kuuntele!

Sen lisäksi, että muistat pyytää, niin muista myös kuunnella. Jokainen uudestisyntynyt uskova, joka tuntee Pyhän Hengen, tuntee myös Hänen äänensä. (Tämäkin on lupaus, joka on Raamatussa.) Ethän esitä kaverillesikaan kysymystä, ja samantien käänny kannoillasi tekemään jotain muuta, vaan kuuntelet mitä hän vastaa, kun kerran olet kysynyt! 😁

Toimi!

Älä jää apaattisena odottelemaan vastausta, vaan ota jo askelia kutsuasi kohden. Heprealaiskirje 11:1 sanoo: ”Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy”! Tämä on yksi niistä varmaankin sadoista asioista Raamatussa, jotka tulee konkreettisesti tehdä, jotta Jumalan valtakunta ilmestyisi maan päällä.

Esimerkiksi jos kutsusi liittyy sairaanhoitoon ja kehitysyhteistyöhön, niin mitä se tarkoittaa? Jos Jumala ei avaa heti jotain tietä päämäärääsi, niin odotellessasi voit ”ottaa askelia” kutsua kohti hakeutumalla esim. tarpeellisiin koulutuksiin.

  • ota uskon askelia luottaen siihen, että Jumala avaa oven jossain kohtaa.
  • ASK AND ACT! Mitä enemmän tartut tilaisuuksiin kehittyä siihen suuntaan, mikä kutsumuksesi on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on ryhtyä työhön kun Jumala avaa oven!

Älä koskaan anna periksi! Sinun talenttisi voi olla esim. ihmisten puolesta rukoileminen, toisten rohkaiseminen, mikä tahansa avu, joka rakentaa Jumalan valtakuntaa. Tai kädentaidot, maratonjuoksu, nukkekotiharrastus, vieraanvaraisuus, you name it! Sinulla on talentti jota voit käyttää kertoaksesi siitä, mikä on maailman tärkein asia: Jeesus! ❤️

Kommenttisi: