Pienoishuone: Enkelin Pyykkipäivä

Oletko koskaan tutustunut miniatyyrimaailmaan? Itse aloin harrastaa niitä samoihin aikoihin, kun internet alkoi yleistyä kodeissa joskus 1990-luvulla.

Ensimmäisiä miniatyyriryhmiä lienee perustettu Yahoon palvelimelle, mutta ne ajat ovat jääneet kauas, kauas taakse, ja nyt suurinpiirtein kaikki pyörii Facebookin ympärillä.

Aloitan postaukset myös minien osalta. Olen tehnyt paljon niin sanottuja pienoishuoneita, joita haluan tuoda iloksi, ideaksi ja vinkiksi myös teille. Pienoishuoneistani löytyy sellaisia, jotka on tilattu merkkipäivälahjoiksi, mutta myös paljon ns. evankelioivia pienoishuoneita. Tässä niistä nyt ensimmäinen, Enkelin Pyykkipäivä.

pesupulverilaatikkossa istuu tytto
Enkelin Pyykkipäivä, Ariel-pesupulverilaatikkoon tehty pienoishuone.

Enkelin Pyykkipäivään liittyy Raamatun teksti kohdasta Apt. 10:15 (Apostolien teot, 10. luku, 15. jae), jossa sanotaan: ”Ääni puhui hänelle toisen kerran: ’Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi.’ ”

Miten pienoishuone tehdään?

  • Tämän pienoishuoneen aihiona siis on Ariel-pyykkipulverilaatikko. jätin ”edustuspuolen” sellaisekseen, mutta laatikon takaosan avasin saksilla.
  • ”Nurmikoksi” liimasin miniatyyritarvikekaupoissa myytävää tekonurmea.
  • Kukat ovat pienistä silkkikukka-asetelmista nyysittyjä. 😉
  • Taivaaksi laitoin ihan vaan sinistä kiiltäväpintaista paperia, ja pumpulituppoja pilviksi.
  • Enkeli on aikoinaan Tiimarissa myytyjä ”keijuja”, mutta koska keijut ovat satua, nyppäsin siltä läpikuultavat siivet irti. (Sehän sai tilalle paljon upeammat!)
  • Ympärillä enkelillä on syvänpunainen samettipyyhe.
  • Pyykkinaruna pätkä pellavalankaa, pyykkinarun kiinnityspylväänä grillitikun pätkä.

Jos olet kiinnostunut minimaailmoista, niin ensi kevään mittaan Laukkaavassa Lampaassa alkaa artikkelisarja pienoishuoneista! 😁😍

Kommenttisi: