top of page

Jotain muuta kuin munia ja höyheniä.

Pääsiäinen. Tipuja, suklaamunia, rairuohoa, noitia, virpojia, höyheniä... Pääsiäinen on usein odotettu ajankohta siksi, että se merkitsee pitkiä vapaita, oleskelua perheen ja läheisten kanssa, lepoa, hyvää ruokaa ja herkkuja.... Mutta mitä jos siinä ei olekaan kaikki?


No. Suurin osa suomalaisista tietää, minkä vuoksi Pitkäperjantaita perinteen mukaan vietetään. Se on surujuhla. Se viittaa hetkeen, joka muutti koko maailman historian noin 2000 vuotta sitten. Kolme ristiä, kaksi rikollista, yksi viaton uhri.


Mitä Jeesus itse asiassa tuolloin teki? En halua tästä postauksesta pitkää jaarittelua, jonka olisi tarkoitus saada sinut tuntemaan itsesi "syntiseksi". Se ei oikeastaan ole "mun homma" ollenkaan. Haluan vain heittää sinulle ajatuksen, että ehkä juuri tänä vuonna uskaltaisit ihan hetkeksi pysähtyä pohtimaan omaa itseäsi ja suhdettasi "uskon asioihin".


Pitkäperjantain tapahtumiin johtaa 3 polkua:

  1. Jumala loi ihmisen ja antoi hänelle rajat. (Kaikki muu sallittua, paitsi syödä yhden tietyn puun hedelmää.)

  2. Ihminen meni rikkomaan rajat. Synti tuli mukaan kuvioon ja erotti ihmisen Jumalasta. Taivaan portit menivät meiltä todellakin niin sanotusti kiinni.

  3. Jumala rakasti ja rakastaa luomaansa niin paljon, että antoi oman Poikansa kuolemaan ihmisen syntien tähden. Jeesus otti päälleen kirouksen ja lunasti koko maailman syntivelan. Hänen henkeään ei otettu, Hän antoi sen vapaaehtoisesti.

Tuo tapahtuma on ainoa tie, jonka kautta on mahdollisuus päästä sinne "Taivaaseen", josta olemme lapsesta asti kuulleet. Mikään ei voisi olla selkeämpää kuin kirjoitettu Sana. Siellä Jeesus itse sanoo:

Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh. 14:6)

Sen tähden siis Jeesus sanoi ristillä kuollessaan: "Se on täytetty." (Joh. 19:30) Hän oli yhdellä teollaan maksanut kertakaikkisesti sen, että sinulla ja minulla on mahdollisuus todella "päästä Taivaaseen". Sinne ei pääse mummon rukouksilla tai vanhempien uskolla. Sinne pääsee vain Jeesuksen kautta. Jos haluat tietää mitä tuo tarkoittaa, niin kirjoitin siitä heti blogin alkumetreillä postauksessa "Miten tullaan uskoon?". Siunausta paaston aikaasi! ❤️


”Isä, jos sinä tahdot, niin ota tämä malja minulta pois. Älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni vaan sinun.” (Luukas 22:42)

Jeesuksen kädet, joissa malja.

(Tämä postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 14.4.2022)

34 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page