Suunta horisonttiin

Niin paljon muutosta on tapahtunut ja tapahtumassa ihmisten ja yhteiskuntien elämässä, että on välillä vaikeaa ymmärtää. Omassa elämässäni perusarjen runko ei niinkään ole muuttunut, mutta arjen sisältö kylläkin. Siitä kerron tässä.

Aika aikaansa kutakin, sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhki. Laukkaava Lammas on käsityöarjen osalta vaiennut jo hyvän aikaa sitten, siksi myös blogi on levännyt laakereillaan. En koe mielekkääksi täyttää blogia vai siksi, että ”on pakko”, jos ei oikeasti ole. 🙂

Koronakevät on tuonut paljon muutoksia meidän jokaisen arkeen. Ehkä näkyvimpänä yhdistävänä tekijänä sen, että emme ”näy”. Ainakaan katukuvassa. Miltä se tuntuu? Yksin elävänä ja asuvana se tuntuu välillä siltä, että ne vähäisetkin face to face -kontaktit ovat tämän kevään aikana jääneet lähes tyystin. Ahdistaako? No ei, sillä tekemistä riittää enemmän kuin koskaan!

Laukkaavan Lampaan blogissa olen keskittynyt lähinnä kädentaitoihin ja luovuuteen. Kuitenkin tuolla ”CV-puolella” olen tuonut esiin myös seurakuntatyön ja sen, että uskon Jeesukseen. Tämän kevään aikana päiväni ovatkin täyttyneet toisaalla netissä seurakunnan ”palveluksessa”.

Seurakunnan SOME-työ

Olen noin vuodesta 2010 ollut enemmän tai vähemmän vastuussa Mikkelin Vapaaseurakunnan nettinäkyvyydestä. Tämän kevään myötä tuo työ on lisääntynyt ehkä 90 %:lla, hashtag korona. Koen sen hyvin paljon omakseni, ja nimenomaan työnä, jossa saan luovuutta käyttää.

Tämän kevään aikana SOME-näkyvyyttä on kehitetty todella isosti, ”kiitos” koronan. Olemme alkaneet tuottaa YouTubeen videoita sunnuntaisista puheista musiikkeineen. Itse olen tehnyt videoihin englanninkieliset käännökset ja tekstitykset, ja hoitanut niiden jakelun eri some-tiliemme kautta.

Samoihin aikoihin videoiden kanssa aloitettiin myös Vapiksen oma blogi, jossa on tällä hetkellä mukana kuusi vakituista bloggaajaa, sekä ”vieraileva tähti” seitsemäntenä. Aiheet liikkuvat sen mukaan kunkin omasta elämästä kumpuvissa kuvioissa, yhdistävänä tekijänä kuitenkin usko Jeesukseen, ja konkreettisen linkkinä Mikkelin Vapaaseurakunta.

Kolme viikkoa sitten aloitimme asteittain myös uusia podcast kanavia. Ensimmäisenä aloitti Säleet Auki, jota tekevät kaksi Vapiksen nuorta, Aaron ja Jessica. (Jessica on kirjoittanut joskus myös Vieraskynän tähän blogiin!) Toinen podcast-kanava on nimeltään Perustus, ja sitä tekee nuori perheenäiti Netta. Kolmantena aloittaa huomenna vappuperjantaina Laukkaavan Lampaan podcast, yllättäen nimeltään, thadaah: LAUKKAAVA LAMMAS!

Tätä myöten, koska aika on valitettavan rajallista, myös tämän blogin tulevat aiheet pyörinevät paljon sen ympärillä, mitä tuolla hengellisellä kentällä tapahtuu. Suuntaan siis kyllä bloginkin osalta ”horisonttiin”, joka on täällä elämänkin merellä varsin leveä… Eli kaistaa riittää, ja ajan suomissa puitteissa jatketaan myös Laukkaavan Lampaan blogissa. So, untill we meet again: stay safe and be blessed!