Kuvista Kampalassa, 2/3

Saat lukea kuvismatkastani kampalaisessa peruskoulussa kolmen postauksen sarjana. Tästä lähtee toka, ole hyvä! 😎😍

Tunti alkoi siitä, että kiipesin pöydälle, jolloin koko lapsilauma hiljeni melko tehokkaasti!

Vien sinut mielikuvitusretkelle… Kuvittele oikein lämmin päivä… Normaalia suomalaista luokkahuonetta hieman pienempi huone. Huoneessa on pitkittäin pöytä- ja penkkirivejä vieri vieressä. (Kuva.) Penkeillä heiluu ja pomppii epämääräisesti liikehtivä lössi lapsia… Lisää tähän korvia huumaava meteli ja käsinkosketeltava innostuneisuus! KUUMA! 😰😄

Kysyin eräältä koulun opettajalta voinko nousta pöydälle. Opettaja ei jostain syystä näyttänyt edes yllättyneeltä vaan sanoi, että ilman muuta! Niin siis tein; tunti alkoi siitä, että kiipesin pöydälle, jolloin koko lapsilauma hiljeni melko tehokkaasti! (Kuva.) 😎 ’Opettajan’ pomppiessa pöydällä teimme sitten koko 130-päisen joukon kanssa kropallamme ’sadetta ja ukkosta’, ja se oli lapsista ilmeisen uutta ja hauskaa!

En ollut suunnitellut tunteja ”jatkumoksi”, vaan jokaisella tunnilla oli eri teema. Alla olevissa kuvissa näkyy niistä pari. Eräällä tunnilla oli tarkoitus tutkia valon ja varjon eroja ja vaikutusta. Piirsimme A4:n keskelle viivan jakaen paperin kahteen osaan.  Molempiin osiin piirsimme talon, ihan samanlaisen talon. Sen jälkeen teimme toisesta kuvasta ’päiväkuvan’ ja toisesta kuvasta ’iltakuvan’. Teimme huomioita kuvista ja siitä, miten pienelläkin varjostuksella on suuri vaikutus.

Toisella tunnilla oli hieman hankalampi aihe: piirrä alati muuttuva ’taideteos’ yhteen ja samaan kuvaan. Tämä ’taideteos’ koostui mm. muovisesta puutarhatuolista, vessapaperirullasta, kivistä, muovipulloista, ja sen sellaisista! 😁(Kuva.) Tehtävä osoittautui toisille haasteellisemmaksi kuin toisille, mutta kaikilla oli hauskaa. Tämän tehtävän tarkoitus oli antaa oppilaille ymmärrys siitä, että kaiken ei tarvitse olla ’täydellistä’ ollakseen hyvää. Halusin antaa oppilaille myös kokemuksen siitä, että luovuutta ei ole tarkoitettu pidettäväksi laatikossa. Ajatuksena siis oli piirtää samaan kuvaan koko ajan liikkeessä oleva installaatio.

Lopuksi laitan sinulle muutamia kuvia kuvistunneiltamme; niissä näet mm. hienon installaatiomme puutarhatuoleineen ja vessapaperirullineen! Voi että ikävöin Ugandaan takaisin… 💔❣️

tytto esittelee maalaustaan
valkoinen nainen seisoo luokkahuoneen poydalla, lapset seisovat valmiina tekemaan 'sadetta ja ukkosta' ohjeen mukaan
nainen vauva sylissaan
muovinen puutarhatuoli poydalla, tuolilla tiiliskivi ja vessapaperirulla
pieni poika kurkkii luokkahuoneeseen ikkunasta
opettaja taulun edessa, oppilaita tyoskentelemassa
englanninkielista tekstia liitutaululla

Kommenttisi: