Älä mittaa lahjojasi; ota ne käyttöön!

Olen vakuuttunut siitä, että jokainen meistä on lahjakas jossain, myös Sinä. Mutta mittaatko lahjojasi? Äläkä sano, että et! 😄 Sanotaan vaikka niin, että se kulkee (ihmis)suvussa. 🙂 Jo ihan lapsena alamme verrata itseämme muihin ja kilpailla siitä kuka on nopein, kenellä on vikkelimmät sormet, kuka huutaa kovimpaan, kenellä on vahvin iskä, kenellä pisin räkäjojo, mikä vaan käy aiheeksi!

Mittaaminen alkaa siis jo varhaisessa lapsuudessa, ja sitä vahvistetaan aktiivisesti kun matkaamme läpi 9-10 pakollisen kouluvuoden. Tämä, ystäväni, on vain alkua! On lukemattomia tilanteita, instituutioita, velvoitteita, missä meidät laitetaan paremmuusjärjestykseen sellaisten kykyjemme mukaan, jotka kulloinkin sattuvat olemaan ”tapetilla”. Tämä on todella, todella surullista, mutta tietysti onhan se niinkin, että maailma saattaisi lopettaa pyörimisen jos tämä kaikki jäisi tapahtumatta…

Lahjojesi mittaamisen sijaan ota ne aktiivikäyttöön!

Se mitä tarvitsee tehdä, on pysähtyä, ja hypätä ulos tämän kaltaisesta ajattelusta. Sen sijaan, että mittaisit mitä pystyt tekemään lahjojesi puitteissa, ala mitata lahjojasi sen puitteissa mikä on päämäärä! Älä siis ajattele, että ”tää on liian iso juttu mun taitoihin nähden” vaan päinvastoin: mitä taitoja tarvitset, jotta asia tulee hoidettua. Tee yksi asia kerrallaan, jolloin päämäärän saavuttaminen alkaa avautua ja tulla mahdolliseksi.

Pyri kaikin keinoin murtautumaan ulos siitä ”huonommuuden” muotista ja ajattelutavasta, johon meidät on lapsesta asti uraudutettu! Sinä olet hyvä ja sinä osaat, ole rohkea ja tartu tilaisuuksiin! Lahjojesi mittaamisen sijaan ota ne käyttöön; usko pois, että ne lisääntyvät ja paranevat käytön myötä! Onnistumisen kokemusten kautta huomaat, että asenteella on suuri merkitys menestymisessä eri osa-alueilla.

Pystyn, koska ajattelen, että pystyn.

Sen sijaan, että ajattelisit lasisi olevan puolityhjä, ala aktiivisesti ajatella, että se on puolitäysi. Mukanani on vuosia kulkenut tuntemattoman ajattelijan lausahdus ”I’m able because I think I’m able”, eli ”Pystyn, koska ajattelen, että pystyn”. Se minkä olet luullut olevan muuri osaamisesi ympärillä, ei ole muuta kuin se kuuluisa laatikko, josta voi kyllä raivata tiensä ulos.

Luovuuteen liittyen avaan sinulle hiukan Laukkaavan Lampaan tulevaisuutta… Jos olet käymässä blogissani ensi kertaa, niin kerron sinulle, että koko blogi alkoi siitä, että halusin kirjoittaa elämän leppoistamisesta. Olin keväällä siinä tilanteessa, että olin ns. tukka täynnä suorittamista, vaatimuksia, ja ilotonta tekemistä tekemisen vuoksi!

Kuten kaikessa projektiluonteisessa työssä, myös bloggaamisessa kannattaa pitää avoinna mahdollisuus suunnata ja tarkentaa toimintaa tarvittaessa. Leppoistamisen postaussarja loppuu 13 postauksen jälkeen. Tuolloin Laukkaavaan Lampaaseen tulee mukaan mm. Vieraskynä-osio, sekä Aikuisten kässäkoulu. Muutakin ”säätämistä” on tulossa, mutta siitä lisää lähempänä ajankohtaa.

Mutta palatakseni aiheeseen: tämän postauksen pointtini on, että kyllä sinäkin osaat kun vaan ajattelet, että osaat! Usein emme ”osaa” koska jo valmiiksi kuvittelemme ja sanomme itsellemme, että emme osaa. Kerro omasta onnistumisen kokemuksestasi, kun teit jotain mihin et aikaisemmin uskonut pystyväsi? Miltä se tuntui ja mitä siitä seurasi?

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommenttisi: