Runomatkaopas

Rakastan kaikenlaisia toiminta- ja aktivointivinkkejä, joista on hyötyä ammatillisesti! Runomatkaopas on suunnattu lähinnä esiopetukseen ja peruskouluun, mutta monia sen vinkkejä voinee paremman sorttisella mielikuvituksella soveltaa myös aikuistyössä.

Kaupallisessa yhteistyössä Aviador Kustannus.

Harvemmin tulee kirjaesittelyissä kiinnitettyä huomiota graafikon työpanokseen ehkä sivulausetta lukuunottamatta. Tämän kirjan kansi veti huomioni kuin magneetti, sillä imen värejä!

Kannen selkeys on ihanaa vaihtelua sille, että varsinaisella kuvalla pyritään kiinnittämään huomio. Pääotsikon fonteista en välttämättä ole samaa mieltä, mutta niiden teema kertautuu kivasti alaosan ’nauhassa’. Kirjan kuvittaja ja graafinen suunnittelija on Minna Mäkipää.

Huomioitavaa on, että Runomatkaopas ilmestyi myös e-kirjana!

Sisältö

Kirjan sisältö on jaettu neljään pääluokkaan, joiden alle mahtuu vino pino alaotsikoita, joiden alla on kymmeniä pikkuotsikoita ( = vinkkejä). Sisältöotsikot ovat:

 1. Runosta ravintoa
  * Sisältää kirjan tekijöiden artikkeleita.
 2. Herkkukorista löytyy lyhyehköjä runoharjoituksia, joita voi käyttää esim. opetuksen välipalana tai pikkunaposteltavana.
  * Sisältää mm. seuraavaa:
  Runoharjoituksia – Pilko, leikkaa ja leiki
  Aistirunot
  Runotyylit
  Hedelmäsalaatti (jossa mm. vinkkejä it:n tarjoamiin mahdollisuuksiin runoihin liittyen 😉😁 )
 3. Runobuffet tarjoaa käyttöösi valmiin menun. Siihen on koottu työpajaideoita toteutusrunkoineen. Esitellyt työpajat ja projektit ovat kestoltaan tunnista useisiin päiviin.
 4. Jälkiruoka huipentaa menun lavarunouteen ja runokirjan julkkareihin!

Kirsikaksi kakulle

Yhteisömuusikkona uskallan suositella Runomatkaopasta myös yhdeksi musiikillisen toiminnan pohjaksi. Runous ja musiikki ovat yllättävän lähellä toisiaan, erityisesti jos ajatellaan niitä sanataiteen kautta. Runomatkaoppaan harjoitusten ja ideoiden pohjalta on helppo aloittaa vaikka luokan tai eskariryhmän oman tunnuslaulun tekeminen.

Runomatkaoppaassa on valtava määrä myös kirjasuosituksia, sekä linkkejä nettisovelluksiin runoihin liittyen. Jos esim. olet aina tuntenut syvää kutkutusta ja halua runojen kirjoittamiseen, mutta olet kuvitellut ettei sinusta ole ”runoilijaksi”, niin käypä vilkaisemassa esim. Runomatkaoppaan suosittelemaa linkkiä Runokouluun. 😊

Tällä tavoin ”olohuoneessa” kirja osoittautuu varsin monipuoliseksi ideoinneiltaan ja linkkivinkeiltään, mutta olen varma, että eskari- tai koululuokassa se toimii huomattavasti olohuonetta paremmin. Ehdottomasti kouluihin ja päiväkoteihin kannattava hankinta!

Tekniset tiedot:

 • 114 sivua
 • nidottu, pehmeäkantinen, A4-koko
 • ISBN: 9789527347072
 • ISBN / E-KIRJA 9789527347089
 • julkaisuvuosi: 2019
 • kustantaja: Aviador Kustannus

Kommenttisi: