Lapaskirja, Sukkakirja ja Joridin neuleita lapsille

Oletko huomannut, että aina ei välttämättä tarvitse käydä ”kursseja” oppiakseen uuden taidon? Kirjoista voi oppia uusia kieliä, soittamaan uusia soittimia, oppia käyttämään uusia applikaatioita, jne.

Muistatko milloin viimeksi olet hihkunut uuden oppimisen riemusta? Minulle niin kävi vain pari viikkoa sitten, kiitos Suuren Lapaskirjan!!! 😍😄

Tässä postauksessa esittelen sinulle kolme Sitruuna Kustannukselta ilmestynyttä neuleohjekirjaa. Niissä täytyy olla jotain taikaa, sillä en koskaan-ikinä-milloinkaan ole ollut kiinnostunut kirjoneulonnasta! Ja mikä riemu syntyikään, kun huomasin että siihen riittää ihan maalaisjärki! 😁

Suuri Lapaskirja -kirjasta voit lukaista tekstimuotoisen esittelyn alta; kahdesta muusta olen tehnyt lyhyet videoesittelyt postauksen loppuun. Lukuiloa!

Suuri Lapaskirja – 45 hauskaa neuleohjetta

Todella mukavan tuntuinen kirja kädessäkin; ei huoju, hetku tai luistele sinne tänne, vaan pysyy kansiensa välissä! 👍 Tykkään näistä kovakantisista käsityökirjoista sikälikin, että ne pysyvät (ainakin kun vähän ”muokkailee”) hyvin mallin kohdalta auki. Suosikki käsityöpaikkani kotona on sohva, ja ohjeet ovat usein sohvan käsinojalla oikealla puolellani avoinna koko työskentelyn ajan.

Suuressa Lapaskirjassa on alaotsikkonsa mukaisesti 45 ohjetta sekä aikuisten että lasten lapasiin. Alussa on annettu vinkkejä itseni kaltaisille wanna-be-neulojille, joille ei ole vielä syntynyt kokemuksen tuomaa ideapankkia omasta takaa. Vinkeissä neuvotaan esim. työn nurjan puolen juttuja (miten lankajuoksut yms. kannattaa tehdä) , vinkkejä siistin joustimen tekemiseen, päättelemiseen, jne.

Minulle tärkeintä oli saada tietää miten neulemallia luetaan ja miten lankoja viedään läpi työn siististi nurjalla puolella. Tämän kirjan tehokkuudesta on ’todiste’ helmikuun ekassa postauksessani!

Niin ikään kirjassa opastetaan oikean kokoisten puikkojen ja langan valinnassa. En juuri koskaan jaksa näitä ”hifistelyosuuksia” lukea, mutta olisi ehkä kannattanut…. Täällä esittelemäni ekat lapaseni ovat itselleni vähän kapoiset. Jos olisin valinnut puolta numeroa isommat puikot, lapasista tulisi juuri passelit!

Mallit on jaettu alaryhmiin. Itse rakastan lintuja, joten ensimmäiset omat mallini ovat tietysti nuo pöllöt! 😍 Toiveissa on myös mallit ”Lumihiutale” ja ”Siivekkäät sydämet”… Ja Enkelit… ja Pohjoisnavalla… ja ja ja… Mutta tässä nuo alaryhmät, joissa on neljästä yhdeksään ohjetta kussakin:

  • lemmikit
  • lintuaiheiset lapaset
  • huovutetut lapaset
  • symbolit
  • erämaalapaset
  • kotieläimet
  • persoonalliset kuviot
  • eksoottiset lapaset

Suuri Lapaskirja on täynnä toinen toistaan ihanampia malleja ja herkullisia värejä! Kirjan lopussa on annettu ruutupiirrostila myös omien lapasmallien suunnitteluun, ihan huippua! Ja kaksi pientä kuriositeettia on pakko mainita: kirjan sisäetu- ja -takakannessa on merkitty senttimitta. Ja se toinen erikoisuus: ”apinalaatikko” löytyy kirjan takasivulta! 😄

Strategiset tiedot

Tekijä: Jorid Linvik
Alkuteos: Den Store Votteboka
Suomentaja: Kaija Koirikivi
Sidottu, 216 sivua, nelivärikuvitus
ISBN: 978-952-5701-69-2
EAN: 9789525701692
Suositushinta 30,00
KL: 65.43
Julkaisuaika: 5.9. 2017

Suuri sukkakirja

Suuri sukkakirja -esittely.

Joridin neuleita lapsille

Joridin neuleita lapsille -kirjaesittely.

Kirjojen esittelykappaleet: Sitruuna Kustannus Oy

Kommenttisi: