Mistä saa tarvikkeita käpypitsin tekemiseen?

Miksi pitäisi metsästää jotain erityisneuloja, kun tavallisia saa ihan naapurikaupasta?

Olen itse sen verran hurahtanut tähän mahtavaan tekniikkaan, että en voi tarpeeksi painottaa hyviä välineitä. Ihan samoin kuin vaikka maalatessa kannattaa jo aloittaa laadukkailla välineillä, sillä ne helpottavat aloittelijan oppimista tosi paljon, kun laatuun voi luottaa.

Jos joku kauppalistan linkeistä ei toimikaan, niin ilmoitatko siitä ”yhteiseksi hyväksi” vaikka kommentilla, kiitos!

Käpyily on vanha pitsitekniikka, jonka suosio kulkee aalloissa. Viime vuosina harrastajia on alkanut jälleen tulla enemmän. Ikävä kyllä se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikkia tarvikkeita olisi Suomessa helposti saatavilla. Kun tilanne on tämä, ei oikeita työvälineitä välttämättä ymmärretä arvostaakaan, vaan käytetään sitä mikä on käden ulottuvilla.

kapyily, kapypitsi

On kuitenkin ihan ymmärrettävää, että esim. kansalaisopiston lyhytkursseilla suositaan frivolité-neulojen sijaan nukkeneuloja. Erona näissä on se, että nukkeneulat ovat normaalineulan tapaan teräväpäisiä ja niitä on helposti saatavilla, kun taas frivolité-neula on tylppä ja sitä ei meinaa Suomesta löytää. Tällä terävyyserolla on kuitenkin todella suuri merkitys, jos neulakäpyilee vähänkään enemmän. Toki kai nukkeneulojakin voi hioa, jos omistaa laitteen jolla se onnistuu. Itse kuitenkin tilaan omani valmiina netistä.

Käpyillähän voi myös kävyllä, mutta neulakäpyilyn harrastajana tilaan suuren osan muistakin tarvikkeista Suomen ulkopuolelta. Kaupoissa joista tilaan, on mielestäni edulliset hinnat, ja jos sieltä löytyy frivolité-neuloja, niin todennäköisesti muutakin valikoimaa on hyvin saatavilla.

Alle listaan sinulle paikkoja, joista voit halutessasi tilata käpyilytarvikkeita. Suomeen toimittavia myyjiä on varmasti paljon enemmänkin, mutta tässä on listattuna ne, joista minulla on kokemusta. Mainitse jokaisen kohdalla erikseen, jos tiedän, että he myyvät myös frivolité-neuloja.

Jos tiedät jonkun hyvän tavarantoimittajan/myyjän, niin ole ystävällinen ja lisää tietosi kommenttiin! Kommenteissa voit myös kysyä, jos haluat jotain asiaa selventää.

Kauppoja meillä ja maailmalla

  • Anjalin Lanka- ja käsityöliike – en olisi uskonut, mutta tässä on suomalainen kauppa, josta saat 4:n frivolité-neulan sarjan hintaan 10.70€. Muuten valikoimaa näyttää olevan perustarpeisiin riittävästi.
  • Handy Hands Tatting – Ihana putiikki, jossa on todella paljon laatutavaraa käpyilijöille. Täältä olen ostanut mm. todella kätevän ”lankapurkin”, jossa lanka pysyy ojennuksessa ja suojassa. Samoin ihania Lizbeth-lankoja on runsaasti.
  • Hobby Perline – Italian Roomassa sijaitseva kauppa, joka toimittaa myös Suomeen. He lupaavat nopean toimituksen, toimistusten hinnasto on nähtävillä tästä linkistä. Koruntekijöille mielenkiintoinen sivu on tässä, josta näet mm. kaulakorujen esimerkkipituuksia. Täällä myydään frivolité-neuloja myös kappaleittain.
  • Jatan Aitta – ehkä tunnetuin suomalainen nettikauppa, josta saa myös frivolité-neuloja. Hinnat ovat kyllä niin suolaisia, että kannattaa tsekkailla tarjontaa muuallakin ja tehdä hintavertailua, jos se on sinulle oleellista. Jatan aitassa on kuitenkin erittäin hyvä valikoima esim. alan kirjallisuutta ja muita harvinaisempien tekniikoiden tuotteita. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen putiikki!
  • Roseground – erittäin hyvin varusteltu putiikki! Olen tilannut täältä paljon käpyilytarvikkeita, toimitukset ovat nopeita ja tuotteet moitteettomia. Ystävällinen palvelu!
  • Spitzen Occhi – samoin todella hyvin varusteltu kauppa. Tästä kaupasta kuulin vasta äskettäin, joten henkilökohtaista kokemusta toimituksista ja tuotteista ei ole, mutta todella paljon laatutavaraa on! Täytyy vielä erikseen mainita, että myynnissä näyttää olevan myös paljon ihania Lizbeth-lankoja; haulla tuli 1011 osumaa….
  • Tatting & Design – toiminnoiltaan tai ulkoasultaan ei todellakaan mikään houkutteleva kauppa, mutta kun viitsii luovia päälinkistön ärsyttävien äänitehosteiden kautta eri osastoille, niin kyllä siellä ihan laatutavaraa on tarjolla!
  • Ullaka – täysin uusi tuttavuus minulle! Kaupassa näyttäisi olevan paljon tuotteita erityisesti ompelijoille, mutta varmasti jotain myös käpyilijöille.

Siinäpä jo sellainen lista, että varmasti pääset harrastuksen alkuun! Huomaa, että ulkomailta tilattaessa täytyy olla tarkkana, ettei joudu tullimaksujen kanssa ongelmiin! Muutoin en voi muuta kuin suositella ainakin Rosegroundia ja Handy Hands Tattingia, joita itse olen käyttänyt.

Videokurssit: neulakäpyilyn abc

Jos et ole vielä uskaltanut tai vain päässyt neulakäpyilyä aloittamaan, niin voit tehdä sen Laukkaavan Lampaan videoiden avulla! Olisi mahtavaa saada kuulla, jos olet saanut intoa opetteluun videoideni avulla!

Neulakäpyilyn ohjevideot pääset katsomaan ”Kurssit ja Resurssit” -linkistä ylhäältä, ja tästä saat suoran linkin ensimmäisen videon sivulle, ole hyvä! (Huomaa, että joissakin Laukkaavan Lampaan videoissa on myös suomenkielinen tekstitys, joka auttaa huonokuuloisia ja kuuroja. Jos tekstitys ei ole heti päällä, saat sen päälle viemällä hiiren videon alareunassa olevan tekstitys-painikkeen päälle ja klikkaamalla sitä.) 

Kommenttisi: