Leppoisasti leppoistamisen tiellä

Nyt olen järkyttynyt. Sain eilen tietää, että leppoistamisen rahoittamistakin voisi miettiä, siis että ei sitä ehkä niin vaan aletakaan leppoistamaan! APUA!!! ”Taasko mä joudun jostain luopumaan kun ei oo varaa toteuttaa?!” No, ei nyt ehkä sentään… Aiheen käsittely tuli siinä määrin mielenkiintoiseksi, että pyytäisin Sinuakin jättämään kommentin siitä, mitä Sinun mielestäsi tarkoittaa ”leppoistaminen” tai ”downshiftaaminen”?

…rahoitusajattelun perusteella sanoisin, että kyseessä voi olla myös extreme-leppoistaja, jolloin ollaan tekemisissä kunnon roihun kanssa!

Mutta ihmeellistä miten eri tavoin voi ajatella jostain! Tässähän käy toteen se vanha sanonta, että toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä. Toisessa postauksessa kerroin miten Wikipediassa on määritelty downshiftaamisen eli leppoistamisen käsite, ja jotenkin noin olin itsekin sen aina ajatellut. Ajattelin vaan, että sen määrää ja laatua voi lisätä tai vähentää vähän niin kuin kaasuhellan liekkiä. Että on vähän leppoistava ihminen, tai vähän enemmän, tai tosi paljon leppoistava ihminen. Itseni laskin siihen kohtaan, että olen hellaa vasta sytyttelemässä. Mutta tuon rahoitusajattelun perusteella sanoisin, että kyseessä voi olla myös extreme-leppoistaja, jolloin ollaan tekemisissä kunnon roihun kanssa! 😱👩‍🚒🔥

…mitä Sinun mielestäsi tarkoittaa ”leppoistaminen” tai ”downshiftaaminen”?

Ilmeisestikin olen ollut leppoistamisen kanssa sen verran ulapalla, että on tarpeen kertoa omat, blogikohtaiset määritelmäni siitä… Minulle leppoistamisen käsite on syntynyt sanan ”downshiftaus”-pohjalle. Koska tämä on suomenkielinen blogi, halusin alkaa käyttää pääasiassa tuota suomenkielistä termiä, leppoistaminen. Sanana törmäsin siihen ensimmäisen kerran vasta kirjoittaessani tuota aiemmin mainittua postausta liittyen Wikipedian termitykseen.

Olen tähän saakka antanut itseni ymmärtää, että leppoistaminen tarkoittaa jossain määrin paluuta ’ennen vanhaan’. Eli yksinkertaisempaan elämään vähemmän rojumäärän kanssa. Ei oikeastaan sen kummempaa. Nyt en sitten oikeasti tiedä, mihin saakka ’leppoistamisen’ lonkerot ulottuvat, mutta se alkaa saada ajatuksissani jotakuinkin ameebamaiset muodot ja mittasuhteet! En kuitenkaan koe voivani alkaa hifistellä termin kanssa, koska tarkoitukseni tosiaan on ”leppoistaa” elämää, ei ottaa siitä ylimääräistä stressiä. 😃 Sana on vapaa kommenteissa, jaa omasi! 👍😁

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommenttisi: