AirSense 10 AutoSet for Her CPAP-laite

Toukokuun loppupuolella sain testattavaksi ResMedin AirSense 10 AutoSet for Her -CPAP-laitteen. Olin jo kuullut siitä paljon, joten odotin suurella mielenkiinnolla ”Pappiani” saapuvaksi.

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä ResMedin kanssa.

Täytyy sanoa, että ero tähän saakka käytössäni olleeseen Respironicsin DreamStationiin on ollut melko huikea… Erityisesti teknisistä eroista kerron tarkemmin ensi viikon postauksessa; nyt haluan näyttää sinulle mitä paketista kuoriutui! 🙂

  • cpap-laukun etupuoli

Laukku on miellyttävän hillitty väriltään. (Vaikka toisaalta rakastaisin, jos se olisi värikäs… 😁) Erityisesti pidän siitä, että se ei kerro kantajastaan juuri muuta, kuin että hänellä on siellä ”läppäri”! Ulkomitoiltaan laukku vastaa suurinpiirtein 15 tuuman läppärilaukkua, paitsi että se on syvempi siinä suunnassa, että siihen mahtuisi esim. pari täyttä kuorokansiota sisälle, jos siellä siis olisi se läppäri! 😄

Materiaali ja muu ulkopuoli

Materiaali on kestävää, vettä hylkivää ja pölyä läpäisemätöntä. Laukussa on säädettävä olkahihna, ja yläsivussa kätevä kantokahva. Kantokahvaan ei juuri tulisi muuten kiinnitettyä edes huomiota, mutta kun se puuttuu (kuten tähän saakka käytössä olleen Respironicsin DreamStationin laukusta), niin sen puuttumisen huomaa kyllä! Toisin sanoen erittäin hyvä ja tarpeellinen lisä matkustamista ajatellen.

Laukun etupuolella on koko laukun levyinen ja korkuinen vetoketjutasku (kuvassa yllä). Siihen mahtuu esim. niitä papereita, jos nyt jostain syystä tarvitsee heitä kuljettaa. Tai voihan siellä matkustaa myös oma matka-apteekki; esim. hammarharja ja -tahna, lääkkeet, yms. ”toilettitarvike”.

Takapuolella ei ole taskuja tai lokeroita, mutta sieltä löytyy todella tarpeellinen apuhihna (kuvassa yllä Otson demonstroimana), jos matkustat paljon! Apuhihnan (jonka virallisen nimen mielelläni ottaisin tietooni; jos tiedät niin kerro alla!) tarkoitus siis on, että voit kuljettaa CPAP-laukkua esim. matkalaukun päällä, kun matkalaukun vetokahva on vedetty ylös.

kaksi erilaista cpap-laitteiden kantolaukkua
ResMedin AirSense 10:n laukun mitat eivät kerro mistään erityisestä sisällöstä. Käytännössä siellä voisi siis olla vaikka läppäri. 🙂👍
AirSense 10 Autoset for Her -laitteen laukku sisältä.

Laukku sisältä

Sisältä laukku on suunniteltu kompaktisti niin, että sinne mahtuu kaikki CPAP-laitteen kanssa tarvittava varustus. Erona mm. Respironicsin laukkuun se, että Respironicsin laukussa ei ole varattu yhtään tilaa maskille.

Läpässä on kaksi taskua esim. papereille tai suodattimelle tms. Minulle saapuessaan niissä oli ResMedin esitteitä ja oppaita laitteeseen ja sen käyttöön liittyen. Suuremmassa säilytysosassa on paikka jokaiselle laitteen osalle erikseen. Laitteen laukkuun asettelemista helpottamaan kuosiin on painettu selkeät kuvat, jotta on helppo nähdä mikä lokero on varattu millekin osalle.

Sisäkuosi ”for Her” too!

Se mikä taiteen kokijana ja tekijänä on erityisen ihana pieni ”piristys”, on tietenkin läpän kukkakuosi! 😁Tulee mieleen miten mahtava juttu olisi, kun sisäpuolen perusväri olisi esim. keltainen tai joku muu erottuva väri, ja siinä tehosteena samaa harmaata kuin laukku nyt kokonaisuudessaan pohjaväriltään on…. Kukkakuviot voisivat olla tuota samaa vaaleaa harmaata kuin nytkin… (Nimimerkillä ”Suunnittelija työtä vailla”! 😄)

Edelliseen viitaten tykkään myös koneen visuaalisesta ilmeestä. Vaalea yleissävy on hyvä, sillä se sopii useimmiten makuuhuoneen ympäristöön. (Toki perus10-mallikin tummana sopii, tämähän on tila- ja makukohtaista! 🙂)

Bling-blingiä ei voi koskaan olla liikaa, ja AirSense 10 AutoSet for Her onkin saanut etumukseensa hiukan ’glamouria’ (artikkelikuvassa ylhäällä), kun Resmedin logon ’aalto’ on painettu siihen hopean värisenä. (Minusta siihen tietenkin kävisi Swarovskin kristallit vielä paremmin, mutta ehkä se ei ole kaikkien ajatus…. 😁)

Kaikki uniapneaan ja hyvään uneen liittyvät postaukset löytyvät ”Hyvinvointi”-kategoriasta!

Kommenttisi: